Skip to content Skip to footer

MK

 Рефлексии околу работата Уметникот:„Бидејќи сум од Македонија, влијанието на византиската и иконографската уметност е присутно во мојата работа: доминантна е фигурацијата и симболизмот. Мојот индивидуалистички пристап доаѓа од внатрешните истражувања и мојата лична борба да иницирам симбиоза помеѓу традицијата, мојата длабока мисла…

Read more